ОСТАННІ НОВИНИ

Штат Львівської міськради скорочують на 20%

Наталя Дуляба

|

У Львівській міськраді на 20% скоротять кількість працівників. Таким чином з 1 січня 2024 року у мерії працюватиме 1471 людина. «За» відповідну ухвалу 28 вересня під час сесії проголосували 44 депутати.

Оптимізація на 20% штату мерії передбачає звільнення 380 людей. Йдеться не лише про сам апарат Львівської міської ради, а й про її структурні підрозділи й виконавчі органи такі як, наприклад, районні адміністрації.

Відтак із 1 січня 2024 року штатний розпис складатиме 1471 особу. Коментуючи це рішення, міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що воно було «непростим», але необхідним, щоб скоротити видатки.

«Я прийняв непросте рішення і запропонував скоротити чисельність штату на 20%. Це 380 людей, це багато. Але в нас нема іншого вибору. Наступне рішення, яке я буду пропонувати, – оптимізувати структуру міської ради. Тільки таким чином мусимо рухатися вперед, до перемоги. Після перемоги будемо мати інші можливості, а сьогодні кошти [міського бюджету] і державі треба віддати, і тут багато треба робити, тому нам потрібна оптимізація», – сказав мер.

Крім того, у Львівській міськраді почали по-новому нараховувати зарплати працівникам. Як саме, міський голова не уточнив, але зауважив, що такий механізм дозволяє «персоніфіковано підходити до оплати праці тих людей, які справді роблять роботу».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *