ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни шукають, чим Україна збила відразу три винищувачі

Наталя Дуляба

|

Російські військові активізували на півдні України розвідувальну діяльність, аби дізнатись, чим саме було збито три літаки Су-34. Про це в етері національного телемарафону сказав речник Повітряних Сил Юрій Ігнат.

«Зараз противник намагається розвідати якомога більше, зібрати інформацію в тих регіонах південних, де збили російські винищувачі. Зрозуміло, що ворог шукає ті засоби, якими були відправлені ті літаки у “вєчний польот”», – розповів він.

Через зосередженість на розвідувальній роботі російські окупанти наразі стали менше застосовувати на півдні, особливо на Херсонщині, авіаційні засоби ураження, зокрема керовані авіабомби.

«Ворог повинен зрозуміти, що наші системи та засоби протиповітряної оборони, зокрема й ті, які надали країни-партнери, можуть з’являтися на різних напрямках, а не лише там, де були збиті російські літаки Су-34. Це й Одещина, також, як відомо, була і Брянщина. Повітряні Сили можуть проводити такі операції на різних ділянках фронту. Головне, аби в нас було більше цих систем. Зараз про це говорять у межах коаліції ППО з нашими західними партнерами», – додав Юрій Ігнат.

Нагадаємо, 22 грудня Повітряні Сили сповістили про збиття відразу трьох російських винищувачів-бомбардувальників Су-34. Саме ці літаки ворог активно застосовує для скидання керованих авіабомб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *