ОСТАННІ НОВИНИ

На другому році війни українські аграрії зібрали рекордний врожай, – міністр

Наталя Дуляба

|

Незважаючи на другий рік повномасштабної війни українські аграрії у 2023-му зібрали зібрали рекордний урожай. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства.

«Українські фермери показали усьому світу наскільки вони тверді, професійні, витривалі і цілеспрямовані люди. І навіть у такий важкий рік отримали з одного гектара рекордну врожайність за всю історію України. Погода, звичайно, допомогла, але без героїчної роботи аграріїв ми б не отримали таких результатів», – міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

За його словами, більшість українських аграріїв планують і надалі займатись своєю справою попри важкий воєнний та складні обставини, в тому числі масштабні замінування територій.

Збір урожаю в Україні станом на 20 грудня 2023 року. Натисніть на зображення для збільшення

У Мінагрополітики додають, що підтримати роботу аграрного сектору, зокрема найменших фермерів, зараз вдається завдяки допомозі міжнародних партнерів.

Так, у 2024 році також продовжать діяти програми підтримки фермерів: доступне кредитування під 5-7-9% та грантова програма на розвиток садівництва, тепличного господарства і переробку.

Нагадаємо, попередній рекорд урожайності Україна встановила у 2021 році. Тоді аграрії зібрали 106 млн тонн зернових, зернобобових та олійних культур. До цього рекордним показником були 100 млн тонн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *