ОСТАННІ НОВИНИ

Залужний заявив, що мобілізацію потрібно повернути у попередні рамки

Ольга Денисяка

|

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що мобілізацію не потрібно посилювати, а натомість повернути її в рамки, які існували раніше.  Про це він заявив у кулуарах презентації Державного оператора тилу, передає Інтерфакс-Україна.

На його думку, новий проєкт рекрутингу до Збройних сил України поки що рано оцінювати, а в питаннях мобілізації необхідно повернути рамки, які існували.

«Рекрутинг оцінювати ще трохи зарано, а щодо питань мобілізації, то його не те що потрібно посилювати, а повернути в ті межі, в ті рамки, які працювали раніше», – заявив Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ наголосив, що зараз це проблема хлопців, котрі воюють на передньому краї, яких має хтось замінювати.

«Його (процес мобілізації – ІФ-У) просто потрібно повернути на ті рамки, в яких вони працювали раніше», – додав головнокомандувач.

На запитання про те, як вплинуло звільнення обласних воєнкомів на ефективність мобілізації, Залужний зазначив, що «це були професіонали, вони знали, як це робити, а їх немає».

Нагадаємо, у серпні цього року президент Володимир Зеленський прийняв рішення звільнити усіх обласних військкомів. На їхні місця планували взяти офіцерів, які безпосередньо брали участь у бойових діях.

Нещодавно в різних містах України почастішали випадки вручення повісток в публічних місцях. У Міноборони пояснили, що таким чином намагаються проінформувати тих, хто не оновлює свої облікові дані у військкоматах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *