ОСТАННІ НОВИНИ

У Міноборони відреагували на видачу повісток в публічних місцях

Ольга Денисяка

|

У Міністерстві оборони України заявили, що видачею повісток у публічних місцях намагаються проінформувати тих, хто не оновлює свої облікові дані у військкоматах.  Про це заявив керівник управління преси та інформації Міноборони Ілларіон Павлюк в етері Радіо Свобода.

За його словами, багато людей заявляють про готовність доєднатися до ЗСУ, «якщо їх покличуть». Проте багато військовозобов’язаних не оновлюють свої облікові дані, порушуючи закон.

«Як покликати? Як всім цим людям повідомити, що вони потрібні? Чомусь у нас фокус дуже сильно зміщений у бік тієї меншості, яка обурюється, що вони не розраховували, що їм у ресторані принесуть повістку і вони б хотіли інакше. А чому фокус не зміщений в бік вояків на фронті, які елементарно у відпустку не можуть піти, тому що командир не пускає, бо “тебе треба кимось замінити”?», –  розповідає Ілларіон Павлюк.

Зазначимо, командувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що мобілізацію не треба посилювати, а натомість потрібно повернути в попередні рамки. 

Напередодні Telegram-канали публікували відео вручення повісток у спортзалах в Закарпатській області. Зокрема, працівники ТЦК та СП 5 грудня обійшли спорткомплекси в Ужгороді. Крім того, в соцмережах повідомляли про вручення повісток у спортзалах Дніпра, Києва та інших міст.

Згодом Закарпатський ОТЦК та СП заявив, що вручення повісток чоловікам у спортзалах продовжиться.

Додамо, що існують три типи повісток: для уточнення даних, яку вручають для оновлення інформації про військовозобов’язаних; повістка на проходження військово-лікарської комісії; і мобілізаційне розпорядження, яке вручають військовозобов’язаному після проходження медкомісії, якщо його визнано придатним до проходження служби.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *