ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові врятували дитину з пневмонією, яку викликала стійка до антибіотиків бактерія

Наталя Дуляба

|

Львівські медики вилікували 2-річного хлопчика Деміра з двобічною пневмонією, яку спровокувала стійка до антибіотиків бактерія. Про це Львівському порталу повідомили в «Охматдиті».

2-річний Демір із Дрогобича. Спочатку в нього проявились симптоми звичайної вірусної інфекції, але після двох днів лікування вдома хлопчику стало гірше. У місцевій лікарні в дитини виявили пневмонію, тож почали антибіотикотерапію.

Оскільки малюку легше не ставало, сім’я поїхала до Львова. Лікарі «Охматдиту» діагностували Деміру двобічну пневмонію, лівобічний плеврит (запалення оболонки легень) та фібриноторакс (утворення порожнин з рідиною на листках плеври).

«Хірурги оглянули плевральну порожнину, розʼєднали плевральні спайки, провели санацію і дренування плевральної порожнини (видалення з плевральної порожнини повітря, крові або рідини, розправлення легені та ліквідація зміщення середостіння, яке спричиняє гемодинамічні порушення)», – йдеться у повідомленні.

Вміст плевральної порожнини скерували на бактеріологічний посів, щоб визначити, яка саме бактерія викликала захворювання. З’ясувалось, що збудником була бактерія, яка є стійкою до більшості антибіотиків.

Втім медики зуміли підібрати ефективне лікування й уже виписали 2-річного Деміра додому.

Нагадаємо, за прогнозами ВООЗ вже з 2050 року у світі щороку помиратимуть близько 10 мільйонів людей через те, що бактерії стають все більш нечутливими до антибіотиків.

Саме тому медики щоразу закликають не займатись самолікуванням й не призначати самому собі антибіотики при будь-якій недузі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *