ОСТАННІ НОВИНИ

Олена Зеленська відвідала у Львові медколедж післядипломної освіти

Наталя Дуляба

|

Перша леді Олена Зеленська завітала у Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти – єдиний в Україні заклад, який займається післядипломною освітою медсестер і фармацевтів. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі ЛОВА.

Щороку додаткове навчання в цьому коледжі проходять 5 тисяч медичних сестер і братів різних спеціальностей, а також фельдшери, акушерки, фармацевти не лише зі Львівщини, а й з інших регіонів України.

«Україні необхідна стратегія розвитку медсестринства – шлях заохочення та розвиток цієї спеціальності в нашій країні. Бо ця професія в умовах російського вторгнення набула стратегічного значення. Щоб медсестри допомогли всім пацієнтам, які цього потребують, держава мусить допомогти їм», – сказала Олена Зеленська.

Зараз коледж узяв на себе лідерство у впровадженні сучасних методик навчання медпрацівників. Наприклад, тепер уже всі студенти тут опановують серцево-легеневу реанімацію, тобто можуть надати найважливішу першу допомогу. Для цього облаштували сучасний симуляційний центр, куди на практичні навчання приїжджають навіть лікарі.

У коледжі регулярно проводять тренінги з допомоги дорослим і новонародженим, лікарняної, домашньої, паліативної допомоги, догляду за ранами. Самі ж викладачі пройшли навчання за програмами ВООЗ mhGAP і «Самодопомога +». Крім того, вони пройшли й Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?», тож можуть надавати навіть першу психологічну допомогу.

«Хоч би як якісно лікар зробив операцію, хоч би як якісно призначив лікування – 70% залежить від медсестри чи медбрата. Бо на них – виходжування та догляд. Без якісної медичної освіти не буде якісної медичної допомоги», – цитує Офіс президента директорку коледжу Лесю Вовк.

Зі свого боку перша леді України наголосила, що державі варто допомогти коледжу з розширенням, гуртожитками, а також із гідними зарплатами для викладачів.

Загалом навчання у Львівському медичному фаховому коледжі післядипломної освіти пройшли більше 200 тисяч людей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *