ОСТАННІ НОВИНИ

Депутату, який на Закарпатті підірвав гранати, оголосили підозру в тероризмі

Наталя Дуляба

|

Депутату Керецьківської сільської ради на Закарпатті, який підірвав гранати на сесії, висунули підозру у здійснення терористичного акту. Про це Львівському порталу повідомили у СБУ.

Правоохоронці не вказують імені депутата, однак місцеві ЗМІ кажуть, що йдеться про обранця громади від від партії «Слуга народу» Сергія Батрина.

14 грудня він прийшов на засідання Керецьківської сільської ради і в залі, де перебували люди, підірвав три гранати.

Такі депутата кваліфікували як терористичний акт, який призвів до тяжких наслідків. Підозру йому оголосили за ч.2 ст.258 Кримінального кодексу України.

За даними слідства, внаслідок підриву гранат постраждали 22 людини: 15 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років. Усіх їх госпіталізували із травмами різного ступеня важкості, більшості медики діагностували уламкові поранення.

Постраждав і сам Сергій Батрин, його забрали в реанімацію. Станом на 16 грудня він опритомнів, тож його офіційно затримали. Депутат зараз перебуває під наглядом медиків та правоохоронців, згодом йому оберуть запобіжний захід.

За місцем проживання фігуранта провели обшуки, під час яких виявили, зокрема «передсмертну записку». Її зміст наразі вивчають.

Якими були мотиви депутата, а також всі інші деталі злочину, встановлюють правоохоронці. Слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *