ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна Рада підтримала законопроект про штрафи за порушення комендантської години

Маркіян Рой

|

Верховна Рада за основу проголосувала законопроєкт, який передбачає впровадження штрафів за порушення комендантської години. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

«За» законопроєкт проголосували 233 депутати.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроєкту, за порушення комендантської години передбачається накладення штрафу на громадян від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів, тобто від 8 500 до 17 тисяч гривень.

За повторне правопорушення протягом року сума штрафу подвоюється і становить для громадян від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів, тобто від 17 до 34 тисяч гривень.

Для бізнесу покарання суворіше. За порушення підприємцю доведеться викласти від трьох тисяч до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Це від 51 000 до 102 000 гривень. При повторному порушенні штраф зростатиме вдвічі.

Як повідомляв Львівський портал, з 12 квітня комендантська година у Львівській області триватиме з 23:00 до 06:00 год. Під час комендантської години заборонено перебувати на вулиці без спеціальної перепустки та документа, що посвідчує особу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *