Із Сектора Гази евакуювали ще 39 українців

Маркіян Рой

|

Із Сектора Гази вдалося евакуювати ще 39 українців – це жінки та діти. Про це повідомили у ГУР.

Місію з порятунку українців здійснили Головне управління розвідки Міністерства оборони України та Міністерство закордонних справ України.

«Успішна евакуація наших громадян із зони конфлікту стала можливою завдяки скоординованим та чітким діям співробітників української спецслужби та дипломатів», – йдеться у повідомленні.

Визначальними у реалізації рятувальної операції стали зусилля посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука.

Літак для евакуації громадян України надала авіакомпанія SkyUp Airlines.


Нагадаємо, вдосвіта 7 жовтня палестинське ісламське угруповання ХАМАС, яке контролює Сектор Гази, здійснило масовану атаку на Ізраїль. Після цього бойовики прорвали прикордонне огородження й проникли на територію Ізраїлю, окупувавши сім його громад, взяли в полон військових та цивільних. Також на відео були зафіксовані публічні вбивства та глумлення над тілами.

Спочатку Ізраїль оголосив надзвичайну ситуацію, а згодом – стан війни, що сталось вперше з 1973 року. У країні розпочалась мобілізація резервістів. Бої та обстріли з обох сторін тривають, кількість жертв щоразу збільшується.

Станом на 9 жовтня ізраїльські війська відновили контроль над усіма населеними пунктами на кордоні з Газою.  Армія Ізраїлю готується до сухопутної операції з ліквідації терористів у Секторі Гази.

Як повідомляв Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал, наразі офіційно відомо про 25 загиблих українців, серед загиблих українців у Секторі Гази є двоє дітей. Також громадяни України можуть бути й серед заручників ХАМАСу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *