ОСТАННІ НОВИНИ

Пільговий проїзд у Львові відтепер дає ЛеоКарт, але для військових зробили виняток

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада зробила виняток для військовослужбовців, дозволивши їм не оформляти персоналізовану картку ЛеоКарт, яка відтепер заміняє будь-які посвідчення пільговиків. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет 8 грудня, повідомляє Львівський портал.

«Для військових передбачена можливість безоплатного отримання транспортної картки ЛеоКарт. Але враховуючи численні звернення військових з інших областей, ми прописуємо норму, яка дасть можливість військовослужбовцям і прирівняним до них категоріям використовувати також свої посвідчення. Тобто без обов’язкового отримання картки ЛеоКарт», – прокоментував директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

Зауважимо, що 11 грудня в усьому громадському транспорті Львова запрацює безготівкова оплата проїзду. У мерії наголошували, що з цього моменту будь-які посвідчення, які дають право на безкоштовний проїзд, більше не діятимуть.

Тому всім пільговим категоріям населення варто обов’язково виготовити персоналізовану транспортну картку ЛеоКарт.

Зробити це можна безкоштовно за 10-15 хвилин в одному з шести пунктів подачі документів/видачі карток: на вул. Горбачевського, 10, вул. Виговського, 32, просп. Червоної Калини, 72-А, вул. Пасічній, 49-Б, вул. Липинського, 11 та вул. Хвильового, 14-А.

Попередньо потрібно записатися до електронної черги за номером телефону гарячої лінії: 0 800 303 007 та прийти в обраний пункт у визначений час.

Нагадаємо, безготівкова оплата проїзду, яку у Львові обіцяють з 11 грудня, – це ще не повноцінне введення електронного квитка, а лише черговий етап його запровадження.

Розрахуватись пасажир зможе як через Приват24, пристрій NFC, карткою ЛеоКарт (е-квиток, рахунок якого треба поповнювати). Також наразі збережеться й готівка. Від того, яким саме способом пасажир платитиме, й залежатиме вартість проїзду. Детальніше про нові тарифи – тут.

Детальніше про все, що треба знати львів’янам про безготівкову оплату проїзду, читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *