ОСТАННІ НОВИНИ

На півдні росіяни нарощують фортифікації і підтягують резерви, – ЗСУ

Наталя Дуляба

|

На окупованих територіях півдня України російські війська нарощують фортифікаційне обладнання позицій і намагаються підтягнути туди певні резерви. Про це Львівському порталу повідомили в Оперативному командуванні «Південь».

Крім посилення оборонних ліній, рашисти також збільшили кількість спостережних пунктів та вогневих позицій, продовжують тиснути на правий берег Херсонщини артилерійськими обстрілами, активізували застосування дронів.

Незважаючи на це, українські військові наголошують: ознак формування наступальних угруповань ворога на південному фронті не виявлено.

«Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують контрбатарейну боротьбу, наносять вогневі ураження по позиціях і по тилах противника», – підкреслюють у ЗСУ.

Нагадаємо, військово-політичне керівництво України наприкінці листопада публічно стало говорити про необхідність суттєво посилити оборонні споруди.

Після цього президент Володимир Зеленський заявив, що Україні слід пришвидшитись із будівництвом нових фортифікаційних споруд не лише на найгарячіших напрямках фронту, а й у північних і західних областях.

7 грудня уряд виділив Міноборони 788 млн грн на розмінування та фортифікаційні укріплення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *