ОСТАННІ НОВИНИ

Через рекордне споживання електрики Україна залучає аварійну допомогу

Наталя Дуляба

|

Два дні поспіль, 7-8 грудня, українці споживають рекордну кількість електроенергії за цей опалювальний сезон, відтак Україні доводиться залучати аварійну допомогу з Польщі та Румунії. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

Вранці 7 грудня енергетики зафіксували рекордно високий за цей опалювальний сезон рівень споживання електрики. Добовий максимум споживання був на 4% вищим від попереднього дня. Рівень споживання зранку 8 грудня практично дорівнює вчорашньому рекорду.

«Ситуація в енергосистемі важка. Через похолодання споживання тримається на найвищому за опалювальний сезон рівні. Для того, щоб задовільнити ріст попиту на 4%, в енергосистемі мають додатково запрацювати 3 блоки теплоелектростанцій. Але на електростанціях наразі немає вільних потужностей», − йдеться у повідомленні.

Так, через російські обстріли напередодні знову постраждала одна з теплоелектростанцій на сході України. В іншому регіоні на аварійний ремонт вийшов один з енергоблоків, ще на деяких блоках теплоелектростанцій тривають ремонти, а сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні.

Тому задля уникнення знеструмлень та для підтримки балансу в енергосистемі «Укренерго» змушене другий день поспіль залучати аварійну допомогу від Румунії та Польщі з 11:00 до 19:00. Потужність допомоги – 400 МВт.

«Аварійна допомога – екстрений захід для балансування енергосистеми. Водночас ліміти споживання не запроваджуються, графіки відключень не прогнозуються», – підкреслюють енергетики.

Разом із тим українців закликають бути свідомим й економно споживати електроенергію!

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *