ОСТАННІ НОВИНИ

Російська пропаганда поширила фейки про загиблого військового зі Львівщини

Наталя Дуляба

|

Російські пропагандистські Telegram-канали, намагаючись дискредитувати ЗСУ, брешуть, що загиблий на фронті Володимир Сачала зі Львівщини був мобілізованим підлітком-сиротою. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформполітики.

Російська пропаганда запевняє, що Володимиру Сачалі було лише 17 років і його призвали на військову службу із дитячого будинку. Втім це неправда.

Володимиру Сачалі було 26 років, про що повідомляли офіційні джерела, зокрема Яворівська міська рада.

Крім того, пропагандисти поширюють ще кілька фейків про захисника: те, що він нібито служив у 103 бригаді тероборони, і про те, що загинув у районі населеного пункту Новоселівське.

Натисніть на зображення для збільшення

Насправді Володимир Сачала воював у складі 24 бригади імені короля Данила, а загинув внаслідок мінометного обстрілу у районі населеного пункту Дружба.

Також для ілюстрації своєї фейкової тези про мобілізацію підлітків в Україні росіяни взяли фото, на якому насправді зображені юні ліцеїсти Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

«В Україні мобілізовують чоловіків лише з 18 років. Вигадки росіян про мобілізацію підлітків – спроба дискредитувати ЗСУ», – підкреслюють у Центрі стратегічних комунікацій.

 Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *