ОСТАННІ НОВИНИ

У пункті пропуску «Угринів-Долгобичув» почали пропускати порожні вантажівки

Ольга Денисяка

|

З 4 листопада у пункті пропуску «Угринів-Долгобичув» розпочато оформлення великовагових вантажівок. Про це повідомили в ДПСУ.

Пропуск порожніх вантажівок розпочався о 1-й годині (00.00 за Варшавським часом).

Станом на 7:00 ранку 4 грудня в пункті пропуску «Угринів» на виїзд з України прикордонники оформили 30 великовагових транспортних засобів загальною дозволеною масою понад 7,5 т.

Заїзд вантажівок у пункт пропуску здійснюється в порядку загальної черги.

Нагадаємо, що 1 грудня за домовленістю Міністерства відновлення України та Міністерства інфраструктури Польщі для проїзду порожніх вантажівок. Відкриття «Угриніва» є першим пунктом з переліку заходів, які реалізовуються для розблокування кордону, зменшення черг та збільшення пропускної спроможності українсько-польського кордону. Це дозволить якомога швидше зняти блокаду та налагодити безперебійний транспортний рух через кордон.

Як відомо, польські перевізники почали блокувати проїзду вантажівок через польсько-український кордон із 6 листопада. Спершу навіть не було озвучено жодних причин таких дій поляків. Лише згодом вони висловили свої три ключові вимоги.

Також стало відомо, що польські перевізники не лише необґрунтовано блокують пункти перетину на кордоні з Україною, а й всупереч обіцянкам блокують цистерни з паливом та гуманітарну допомогу допомогу Україні.

Профільна єврокомісарка з транспорту Адіна Велян звинуватила польську владу у недостатній ініціативності щодо владнання ситуації на україно-польському кордоні та «дотриманням там закону», а також пригрозила санкціями для Польщі.

Представники відповідальних за інфраструктуру відомств України і Польщі зустрілися у Варшаві, обговорюючи заходи для зняття блокади польських перевізників на кордоні, та вже погодили кілька пунктів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *