ОСТАННІ НОВИНИ

В центрі Львова встановили новорічну ялинку

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 1 грудня, на площі перед Оперним театром встановили головну новорічну ялинку Львова. Її місту подарувало подружжя з Білогорщі. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Цю ялинку Йосип Панас привіз із Карпат близько 20 років тому і посадив біля власного дому. Дотепер вона сягнула 14 м заввишки й стала завеликою для невеликого подвір’я. Тому як розповідає його дружина Галина, дерево вирішили подарувати Львову у цей нелегкий воєнний час.

«Раніше ми щороку прикрашали цю ялинку до Різдва, але з часом це вже стало неможливо, адже вона так сильно виросла. Ми вирішили в цей тяжкий для країни час, коли всі стараються економити кошти, подарувати нашу ялинку Львівській громаді. Думаємо, що зараз це як ніколи доречно. Ми з приємністю робимо такий подарунок і надіємось, що вона сподобається львів’янам, а вогники, які будуть на ній горіти, зігріватимуть думками, що добро обов’язково переможе», – каже жінка.

Не лише дерево, а й його зрізка, перевезення і встановлення була безкоштовною для міста.

«Кран і тягач підприємці нам дають безкоштовно, і робота людей, які задіяні до процесу, також окремо не фінансується, адже це працівники нашого ЛКП. Тобто на головну ялинку місто не витрачає жодної копійки», – пояснив заступник директора ЛКП «Зелений Львів» Андрій Шульський.

Головну новорічну ялинку Львова вже встановили, її прикрасять ілюмінацією, куплену ще у 2018 році, а на верхівку замість зірки символічно повісять протитанкового «їжака», якого зробили на «Львівелектротранс». Засвітять ялинку напередодні Дня свого Миколая, який тепер українці відзначають 6 грудня.

Додамо, що освітлення святкового дерева споживатиме 1 кВт на годину (для порівняння, електрочайник споживає за один раз від 1,7 до 2,5 кВт, а пральна машинка – 1,8-2,3 кВт). При вимкненні світла на проспекті Свободи ялинку окремо підсвічувати не будуть.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *