ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові буде різдвяна ялинка із протитанковим «їжаком»

Андрій Котенський

|

Львів не відмовився від встановлення головної різдвяної ялинки. Цьогорічна ялинка буде меншою, ніж зазвичай, але її традиційно засвітять напередодні Дня святого Миколая у центрі Львова, перед Оперним театром. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Загальноміська ялинка, яку звично встановлюють на площі перед Оперним театром, цьогоріч буде заввишки 14 метрів. Її дарує мешканець Білогорщі зі свого приватного господарства.

«Після довгих обговорень і роздумів ми вирішили, що у Львові цього року, як і минулого, не буде гучних святкувань, але в місті все ж встановлять традиційні атрибути різдвяних свят. Головна ялинка міста буде. Хоч вона й невисока, але дуже красива. Її нам подарував львів’янин пан Йосип Панас, за що ми йому дуже вдячні», – розповіла Софія Ліщинська, керівниця управління культури Львова.

Ялинку прикрасять світловою ілюмінацією, яку закупили ще у 2018 році, а на верхівку замість зірки повісять протитанкового «їжака», якого минулоріч зі старих трамвайних рейок зробили на ЛКП «Львівелектротранс».

Цікаво, що освітлення святкового дерева споживатиме 1 кВт на годину (для порівняння, електрочайник споживає за 1 раз від 1,7 до 2,5 кВт, а пральна машинка – 1.8-2.3 кВт). У випадку відключення електроенергії на проспекті Свободи, ялинку окремо підсвічувати не будуть.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *