ОСТАННІ НОВИНИ

Сівкович координував інформаційні диверсії Шуфрича, – СБУ

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці зібрали нові докази нові докази державної зради з боку колишнього заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони України Володимира Сівковича, який працює на ФСБ і переховується в Росії. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Експосадовець причетний до організації масштабних інформкампаній, спрямованих на штучну дискредитацію вищого військово-політичного керівництва України на користь Кремля.

Для цього він залучав до співпраці відомих політиків у Києві, серед них – Нестор Шуфрич, якого підозрюють у державній зраді. Саме він був одним з основних «спікерів», який за координації Сівковича оприлюднював кремлівські наративи під час виступів у телеефірах та на сторінках інтернет-видань.

Встановлено, що поплічники Сівковича «розганяли» фейкові повідомлення про внутрішню обстановку в Україні, а також московські «тези» щодо «безальтернативності» проросійського вектора у зовнішній політиці.

Таким чином Москва намагалася максимально дестабілізувати ситуацію всередині України до початку повномасштабного вторгнення РФ та дискредитувати офіційний Київ перед західними партнерами.

Щоб уникнути правосуддя у 2014 році за спроби силового розгону Майдану, Володимир Сівкович втік у Москву, де розпочав організовувати масовані інформаційні диверсії проти державної безпеки України.

«Це одне із пріоритетних завдань, які Сівкович виконував за вказівкою кадрових співробітників 9 управління департаменту оперативної інформації 5 служби ФСБ», – йдеться у повідомленні.

Сівковичу заочно оголосили підозру за ч.2 ст.28 і ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, що раніше він вже отримав підозри у державній зраді (ч.1 чт.111 ККУ) та у створенні, керівництві злочинною спільнотою/організацією (ч.1 ст.255 ККУ).

Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *