ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина перерахувала до держбюджету 190 млн грн «військового» ПДФО

Наталя Дуляба

|

Лише за два місяці, жовтень-листопад, Львівщина перерахувала в держбюджет України більше 190 млн грн «військового» ПДФО. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

«27-29 листопада 31 млн грн перерахували до держбюджету як щоденні надходження. А 30 листопада департамент фінансів Львівської ОВА скерував до держбюджету залишок коштів (159,6 млн грн). Наша мета – щоб ЗСУ якнайшвидше отримали ці гроші», – зауважив посадовець.

Водночас голова ЛОВА закликав пришвидшитись громадам, які ще не подали відповідні документи на перерахунок «військового» податку у держбюджет.

Нагадаємо, на початку листопада Верховна Рада забрала від місцевих бюджетів «військовий» ПДФО (податок на доходи фізичних осіб). Із 1 жовтня 2023 року і до скасування/призупинення дії воєнного стану такі надходження йтимуть у державний бюджет України.

У 2024 році держбюджет має отримати 96,3 млрд грн «військового» ПДФО, всі ці кошти підуть виключно на сектор безпеки та оборони. Детальний розподіл видатків читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *