ОСТАННІ НОВИНИ

Росія розгортає в Україні нову дивізію десантників, − британська розвідка

Маркіян Рой

|

Британська розвідка припускає, що Росія почала розгортати на окупованій частині Херсонщини новосформовану дивізію десантників. Про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії, повідомляє Європейська правда.

Розвідка припускає, що Росія вперше почала розгортати в Україні – на окупованій Херсонщині – новосформовану 104-ту армійську десантно-штурмову дивізію.

Про плани відновити цей підрозділ, що з 1998 року скоротили до розміру бригади, у серпні 2023 року заявив міністр оборони Росії Сергєй Шойгу. Підпорядковані підрозділи 104-ї дивізії ймовірно включають 337-й полк і 52-гу артилерійську бригаду.

Розвідка припускає, що рівень підготовки бійців відновленої 104-ї дивізії недостатній і нижчий за стандарти для десантників, яких вважають «елітою». За нею скоріш за все буде ретельно стежити генерал-полковник Михаїл Теплінскій – командувач повітряно-десатних військ Росії, якого з жовтня призначили керівником групи військ «Дніпро».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *