ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС готується придушити здатність Росії виробляти ракети та дрони, – Кулеба

Наталя Дуляба

|

До 12 пакета санкцій Євросоюзу включили заходи, спрямовані на придушення здатності РФ виробляти ракети та безпілотники. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише Інтерфакс-Україна.

«Я хотів би наголосити на одному конкретному елементі пропозиції щодо санкцій – на заходах, спрямованих на придушення здатності Росії виробляти ракети та безпілотники. Деякі з цих заходів уже внесені до пакета, і ми з нетерпінням очікуємо на їх ухвалення державами-членами», – сказав Кулеба на спільному брифінгу з високим представником Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозепом Боррелем у Брюсселі.

Глава українського МЗС згадав і про рішення, яке дозволить використати заморожені російські активи для відновлення України, а також про запуск нового українського фонду для забезпечення макрофінансової допомоги.

Водночас Дмитро Кулеба наголосив, що «детально обговорив» із Жозепом Боррелем відкриття переговорів про вступ України до ЄС.

Як повідомляв Львівський портал, у середині листопада Євросоюз узгодив 12 пакет санкцій проти Росії через її вторгнення в Україну. Попередній пакет санкцій ЄС ввів ще у червні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *