ОСТАННІ НОВИНИ

Військові тримають оборону і нищать окупантів на Авдіївському напрямку, – Тарнавський

Наталя Дуляба

|

Українські військові продовжують вести оборону на Авдіївському напрямку, нищити окупантів та їхню техніку. Про це повідомив командувач ОСУВ «Таврія» Олександр Тарнавський.

Так, за добу 25 листопада на Авдіївському напрямку загальні втрати ворога склали 639 осіб. Ще 13 російських окупантів здалися в полон.

Знищено 13 одиниць військової техніки. Зокрема, 3 танки, 2 ББМ, 1 артсистема, 1 ПТРК, 3 БпЛА, 3 автомобілі. Також знищено 3 склади боєприпасів та ще один важливий об’єкт окупанта. Ще 15 одиниць російської техніки пошкоджено.

«Загалом за тиждень в операційній зоні ОСУВ “Таврія” майже 30 військовослужбовців противника здались у полон, вибравши життя замість безглуздої смерті у “м’ясних” штурмах», – підкреслив генерал.

На Таврійському напрямку за добу війська РФ завдали 6 авіаударів, провели 42 бойових зіткнення та здійснили 709 артобстрілів.

Водночас Сили оборони України продовжують вести наступальну операцію на Мелітопольському напрямку.

Нагадаємо, російські окупанти штурмують Авдіївку, що на Донеччині, з трьох боків. Аналітики Інституту вивчення війни стверджували, що 10-13 листопада війська РФ мали певні успіхи, втім ЗСУ 19 листопада контратакували й просунулися вперед.

Згодом в ISW припустили, що 25 листопада російська армія продовжила просування у районі Авдіївки.

Це вже третій великий штурм російський окупантів Авдіївки. Перший наступ ворога тут почався 10 жовтня. Росіяни безперестанку атакували місто і попри втрати «лізли, як таргани».

Фактично за місяць активних штурмів Авдіївки російська армія втратила близько 10 тисяч людей, понад 100 танків та сім літаків Су-25.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *