ОСТАННІ НОВИНИ

Ексголові Держспецзв’язку Щиголю призначили 25 млн грн застави

Наталя Дуляба

|

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід екскерівнику Держспецзв’язку Юрію Щиголю у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 25 млн грн застави. Про це Львівському порталу повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Суддя ВАКС частково задовільнив клопотання детективів НАБУ, призначивши Юрію Щиголю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 25 млн грн застави.

Якщо заставу таки внесуть, то на колишнього очільника Держспецзв’язку покладуть низку процесуальних обов’язків, зокрема здати правоохоронцям паспорт, неможливість виїзду за кордон тощо.

Нагадаємо, днями главу Держспецзв’язку Юрія Щиголя викрили на корупційній схемі. Його разом із заступником Віктором Жорою обвинувачують у заволодінні більше ніж 62 млн грн на закупівлі програмного забезпечення, необхідного для створення системи захищених реєстрів даних. Детальніше про схему читайте за цим посиланням.

У той самий день, коли стало публічно відомо про оголошення підозр, і Юрія Щиголя, і його заступника звільнили.

Довідково:

Юрій Щигаль – бригадний генерал, кандидат юридичних наук. Головою Держспецзв’язку став у липні 2020 року. До цього проходив військову службу на оперативних та керівних посадах СБУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *