ОСТАННІ НОВИНИ

Відразу після вручення підозри: уряд звільнив голову Держспецзв’язку та його заступника

Наталя Дуляба

|

В понеділок, 20 листопада, Кабінет Міністрів звільнив голову Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку) Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Про звільнення стало відомо фактично відразу після того, як правоохоронці сповістили, що оголосили цим двом посадовцям підозру у розкраданні 62 млн грн.

Юрія Щиголя на посаді в.о. голови Держспецзв’язку призначили Дмитра Маковського. Хто замінить Віктора Жору на посаді заступника очільника Держспецзв’язку з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, наразі не відомо.

Нагадаємо, Юрія Щиголя та Віктора Жору обвинувачують у заволодінні більше ніж 62 млн грн на закупівлі програмного забезпечення, необхідного для створення системи захищених реєстрів даних. Детальніше читайте за цим посиланням.

Довідково:

Юрій Щигаль – бригадний генерал, кандидат юридичних наук. Головою Держспецзв’язку став у липні 2020 року. До цього проходив військову службу на оперативних та керівних посадах СБУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *