ОСТАННІ НОВИНИ

Дуда запевнив у підтримці України на шляху до ЄС і НАТО

Наталя Дуляба

|

У відеозверненні з нагоди десятої річниці Євромайдану президент Польщі Анджей Дуда висловив підтримку європейській і євроатлантичній інтеграції України.

«З початку масових протестів на Майдані поляки підтримували ваші прагнення поглибити інтеграцію з Європою. Так є і сьогодні…. Ми будемо допомагати вам на вашому шляху до Європейського Союзу та НАТО, бо хочемо вас бачити у нашій європейські родині якомога швидше», – сказав глава Польщі.

Анджей Дуда нагадав, що після повномасштабного вторгнення РФ Польща першою стала вимагати для України статусу кандидата на вступ до ЄС.

«Кілька днів тому Єврокомісія рекомендувала розпочати з Україною переговори про вступ. Це великий успіх, з яким я вас вітаю. Але це також великий виклик», – підкреслив він.

При цьому президент Польщі запевнив, що його країна стоятиме пліч-о-пліч з Україною і підтримуватиме її у боротьбі з російським агресором, бо «ніхто так добре, як поляки, не розуміє, яку велику ціну потрібно платити за свободу і незалежність».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *