ОСТАННІ НОВИНИ

Українським військовим передали 3000 FPV-дронів, куплених за донати

Наталя Дуляба

|

Військовим передали перші 3000 FPV-дронів, придбані завдяки спільному збору United24, фонду «Повернись живим» та Monobank. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Кожен дрон укомплектували боєприпасами українського виробництва та передали для 19 військових частин. Ці потужні «пташки» допоможуть ефективніше уражати ворожі позиції та техніку. Коли ми плюс, у ворога мінус», – відзначив Федоров.

Йдеться про масштабний збір «Єдність» на 10 тисяч дронів-камікадзе. Їх придбали завдяки спільному збору United24, фонду «Повернись живим» та Monobank. Українці за три доби зібрали 235 млн грн.

Зазначимо, що днями для військових передали понад 2000 українських дронів, куплених коштом держави. Їх отримають бійці на найгарячіших ділянках фронту.

«До партії увійшли «пташки» виключно українського виробництва. Серед них – коптери та БпЛА літакового типу: розвідувальні, камікадзе, багаторазові бомбери. Дрони допоможуть уражати ворожі позиції та техніку. Усі БпЛА закупили в межах державної програми», – наголосив Михайло Федоров.

Водночас він додав, що саме дрони-камікадзе зараз завдають колосальних втрат російським окупантам. Лише протягом останнього тижня безпілотниками уражено 39 танків, 57 гармат, 34 броньовані машини та 307 опорних пунктів ворога.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *