ОСТАННІ НОВИНИ

Ще одному росіянину не дали заробляти на землі на Львівщині

Наталя Дуляба

|

У громадянина Росії конфіскували земельну ділянку у Жовківській громаді, яку той не приватизував, а здав в оренду. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею майже 0,3 га. Вона розташована на території Жовківської громади.

Встановлено, що цю землю громадянин РФ отримав у спадок. Але він проігнорував вимоги земельного законодавства України й впродовж року він не приватизував її. В подальшому чоловік передав ділянку в оренду аграрній фірмі, за що отримував плату.

Зважаючи на це порушення, прокурори звернулись до суду, який зрештою постановив конфіскувати у росіянина землю. Її вже передали у державну власність, відповідні відомості внесено в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

Нагадаємо, невдовзі після повномасштабного вторгнення РФ на Львівщині взялись перевіряти правомірність володіння росіян майном, зокрема земельними ділянками. Прокурори виявили чимало випадків, коли громадяни країни-агресора, отримавши у спадок землю, не оформлювали право власності, як цього передбачає українське законодавство. Крапку у таких випадках ставить суд.

Так, наприклад, у громадян Росії конфіскували понад 4 га землі у туристично привабливих районах Львівщини. Їхню вартість оцінюють більш ніж у 10 млн грн. Ще 4,3 га землі конфіскували у росіян на Стрийщині та Червоноградщині, 3 га – на Золочівщині.

Загалом із початку 2023 року у росіян конфіскували 15 земельних ділянок на Львівщині на 25 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *