ОСТАННІ НОВИНИ

В уряді розповіли, скільки українців потрапили у російський полон

Наталя Дуляба

|

Спецкомісія при Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій встановила факт перебування у російському полоні 4337 українців, майже 2000 із них уже вдалося повернути додому. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі відомства.

За рік роботи комісія встановила, що в російський полон потрапили 4337 громадян України, із них 3574 – це військові та 763 цивільні особи.

Повернути додому дотепер уже вдалося 1953 людини. Таким чином ще 2384 українці все ще залишаються ув’язненими у РФ.

У міністерстві зауважують, що ця спецкомісія не лише займається встановленням фактів перебування українців у ворожому полоні, а й погоджує одноразову та щорічну державну фінансову допомогу звільненим із полону.

Із початку 2023 року на ці допомоги звільненим з полону, а також родинам військовополонених, цивільних заручників і політвʼязнів витратили 422 млн грн. Для отримання такої виплати необхідно звернутися до Мінреінтеграції. З алгоритмом дій та переліком необхідних документів можна ознайомитись за посиланням.

Нагадаємо, станом на початок серпня було відомо про повернення з російського полону 2598 українців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *