ОСТАННІ НОВИНИ

Львів готовий до зими, – мерія

Наталя Дуляба

|

У Львові підготували до роботи снігоприбиральну техніку, а також створили запаси піскосуміші, солі та реагентів. Самі комунальні служби вже перейшли у цілодобовий режим роботи. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Прибирати вулиці і дороги Львова від снігу цьогоріч будуть 137 одиниць техніки: піскорозкидувачі, тракторці, грейдери, підмітальні машини. Для посипання комунальні служби закупили 18 500 кубометрів піскосуміші, солі та реагентів.

Самі комунальні підприємства з механізованого прибирання вулично-дорожньої мережі, ШРП, зі 17 листопада перейшли у цілодобовий режим роботи.

«Ми провели обстеження всієї техніки. Назагал до прибирання від снігу будемо залучати 137 одиниць. Техніка справна і зауважень до технічного стану немає. Є також розроблений алгоритм дій і розроблені маршрути, згідно з якими має працювати техніка», – розповіла заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк.

За її словами, цієї зими 53 магістральні дороги Львова будуть посипати реагентами та сіллю. Це робитимуть для того, щоб зменшити кількість піску на вулицях, який навесні потрібно додатково вичищати.

«Однак усі підйоми будемо посипати піскосумішшю, адже це дає краще зчеплення коліс з дорогою. А це безпека для водіїв і транспорту», – додала посадовиця.

Нагадаємо, на 18 листопада синоптики прогнозують перший сильний сніг у західних областях України. Сніговий покрив становитиме 5-10 см, а подекуди на Закарпатті – аж 20 см. На дорогах буде ожеледиця.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *