ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо Арестовича

Ольга Денисяка

|

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо колишнього позаштатного радника Офісу президента  Олексія Арестовича. Про це повідомила народна депутатка Наталія Піпа.

За її словами, інформацію про кримінальне провадження проти Арестовича вона отримала від джерел у Націіональній поліції України. Водночас вона висловила сумнів, що фігурант повернеться до країни.

Згодом у поліції підтвердили відкриття кримінальної справи. У повідомленні Нацполіції йдеться, що за фактом звернення групи народних депутатів щодо неправдивого повідомлення про злочин столичні слідчі розпочали кримінальне провадження. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України – завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення.

«До Шевченківського управління поліції надійшла заява від народних депутатів України щодо можливого вчинення кримінального правопорушення громадянином України, яке полягає у завідомо неправдивому повідомленні про злочин, а саме поданні заяви до Державного бюро розслідувань про вчинення злочину народною депутаткою», – йдеться в повідомленні.

Як відомо, Арестович подав до суду на Піпучерез те, що вона написала заяву в поліцію на вуличного музиканта, який виконував російські пісні Цоя у центрі Львова.

Цей випадок стався, 2 червня 2023 року, у Львові, серед вулиці юнак виконував одну з пісень російського рокера Віктора Цоя. На прохання перехожої припинити співати російською мовою хлопець відреагував агресивно, вживаючи нецензурну лайку. Молодик запевняв, що «музика поза політикою» і намагався переконати жінку, що в російській мові немає нічого поганого і в Одесі всі говорять лише російською.

Галицький районний суд визнав неповнолітнього одесита винним у дрібному хуліганстві, але обмежився висловленням попередження.

Додамо, що у червні 2022 року Верховна Рада України також прийняла закон, яким заборонила російську музику в українських медіа та громадському просторі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *