ОСТАННІ НОВИНИ

Львів попрощається з двома загиблими захисниками

Маркіян Рой

|

У п’ятницю, 17 листопада, Львів попрощається з військовослужбовцями Андріаном Ковальським та Юрієм Жигайлом, які загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

О 09:30 у храмі Різдва святого Івана Хрестителя у місті Винники (вул. Галицька, 61) відбудеться прощання із воїном Андріаном Ковальським.

Чин похорону захисників Андріана Ковальського та Юрія Жигайла розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають військовослужбовців на Личаківському кладовищі.

Андріан Ковальський (19.09.1981-02.11.2023) Уродженець міста Винники.

Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №47 міста Львова. Згодом вступив до Відокремленого структурного підрозділу «Техніко-економічний фаховий коледж Національного університету «Львівська політехніка».

Після завершення навчання проходив строкову військову службу. У мирний час працював у сфері газопостачання. Був винятково чуйною, щирою, відповідальною людиною та справжнім патріотом своєї Батьківщини.

Із перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем вступив до лав Збройних Сил України. Після проходження навчань потрапив до 120-го окремого розвідувального батальйону Сухопутних військ ЗСУ, у складі якого виконував бойові завдання на Чернігівщині.

Згодом Андріана Ковальського перевели до 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Брав участь у звільненні Харківщини, а також у тяжких боях за Луганщину, де й отримав перше поранення. Згодом боронив державу на території Донецької області, де був вдруге поранений.

У 2023 році був скерований на навчання у Військову академію (м. Одеса), де отримав звання «молодший лейтенант». Після проходження навчання повернувся до лав 92-ї бригади та виконував завдання на Донеччині. Виконував обовʼязки командира штурмового батальйону.

У Андріана Ковальського залишилися батьки, дружина, двоє дітей, брат і сестра.

Юрій Жигайло (29.01.1985-08.11.2023) Уродженець села Передмірка Тернопільської області.

Навчався у Передмірській філії Борсуківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Тернопільської областi. У 2004 році закінчив Вище професійне училище №57 м. Львова (сьогодні – Державний професійно-технічний навчальний заклад «Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва») за спеціальністю «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів».

У 2006 році разом із дружиною переїхав до Львова та почав працювати у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Львівський бронетанковий завод». Із 2017 року обіймав посаду електромеханіка на Приватному підприємстві «Балансир». Обожнював присвячувати вільний час донькам, захоплювався історією та кінематографом, зокрема, документальними фільмами. Завжди був веселим та усміхненим, нікому не відмовляв у допомозі.

Був учасником Революції Гідності. Із початком повномасштабного вторгнення рф став на захист Батьківщини від окупантів. Виконував бойові завдання у лавах 21-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Юрія Жигайла залишилися мама, дружина і дві донечки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *