ОСТАННІ НОВИНИ

Депутату, який на смерть збив 18-річну дівчину, призначили цілодобовий домашній арешт

Ольга Денисяка

|

9 листопада у Печерському суді Києва народному депутату України Андрію Ніколаєнку, який поблизу Житомира збив на смерть 18-річну місцеву жительку, обрали запобіжний захід. Рішення суду – цілодобовий домашній арешт. Про це повідомляє Суспільне.

Андрія Ніколаєнка зобов’язали прибувати до суду, здати паспорт та носити електронний браслет. На засідання прийшли близько двадцяти народних депутатів, щоб підтримати Ніколаєнка.

Під час судового засідання прокурор вимагав обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Прокурор долучив до справи результати технічної експертизи. Відповідно до неї, швидкість авто під час руху становила від 141 до 153 кілометрів на годину.

Також до матеріалів справи прокурор долучив відео з трьох камер відеоспостереження. Адвокати, зокрема, долучили лист від командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського. Він у листі висловив бажання обрати Андрію Ніколаєнку інший запобіжний захід.

Разом із листом від Сирського, судді подали лист від командувача сил територіальної оборони ЗСУ Анатолія Баргилевича.

За словами кореспондентки Влади Прізової, народний депутат України Валентин Наливайченко заявив, що бере Андрія Ніколаєнка на поруки.

«Андрій Ніколаєнко залишився від початку російської агресії в Києві, став разом із киянами в лави тероборони. Я підтверджую, що він не переховується і зараз працює і в комітетах Верховної ради, і в самій Верховній раді, особливо у такий важливий момент як інтеграція України до ЄС після рішення Єврокомісії. Я знаю і підтверджую суду, що сам Андрій Ніколаєнко особисто вирішує питання постачання необхідного озброєння та спорядження для Збройних сил України. Я так розумію, що на адресу суду прийшли листи від командувачів родів Збройних сил тому, що саме він із міністром оборони однієї з азійських країн ці питання вирішує», –  розповів Валентин Наливайченко.

Запобіжний захід обрали до 4 січня 2024 року.

Нагадаємо, аварія сталась вранці 3 листопада, орієнтовно о 10:00 біля села Березівка Житомирської області. Встановлено, що 18-річну пішоходку, яка переходила проїзну частину, збив автомобіль Mercedes-Benz GLE, за кермом якого перебував 44-річний народний депутат України. Від отриманих травм дівчина загинула на місці.

За попередніми даними, народний обранець, порушуючи Правила дорожнього руху, перевищив дозволену максимальну швидкість руху

Нардепу оголосили підозру за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілої).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *