ОСТАННІ НОВИНИ

Від мобілізації звільнили ще одну категорію українців

Наталя Дуляба

|

Верховна Рада України 8 листопада ухвалила закон, згідно з яким відтермінування від мобілізації отримала ще одна категорія – працівники ДСНС. Про це повідомив нардеп Дмитро Разумков.

Йдеться про законопроєкт №9274, який вдосконалює законодавство у сфері цивільного захисту й має підвищити ефективність реалізації державної політики у сфері цивільного захисту у мирний час та в особливий період. У другому читанні його підтримали 269 нардепів.

Ухвалений закон передбачає, зокрема відстрочку від мобілізації для працівників ДСНС.

Як вказано у пояснювальній записці, закон також вдосконалює процедуру створення укриттів, організацію та проведення евакуації, заходів хімічного та радіаційного захисту, підготовку органів управління та сил цивільного захисту, забезпечення пожежної та техногенної безпеки тощо.

Нагадаємо, відтермінування від мобілізації під час воєнного стану в Україні також надали учням і викладачам ПТУ, особам, чиї рідні загинули або пропали безвісти під час участі в АТО, тим, хто втратив на війні близьких родичів.

Також від мобілізації до лав ЗСУ звільнені деякі студенти, але через рекордну кількість вступників у вишах цю норму хочуть скасувати.

Крім того, підставами для відстрочки від мобілізації та звільнення з військової служби під час дії воєнного стану є:

  • вагітність;
  • відпустка для догляду за дитиною
  • звільнення одного з подружжя, якщо обоє проходять військову службу і мають дитину (дітей) віком до 18 років;
  • виховання неповнолітньої дитини самостійно.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *