ОСТАННІ НОВИНИ

У Верховній Раді ініціювали скасування відстрочки для деяких студентів

Ольга Денисяка

|

Народний депутат і представник президента у парламенті Федір Веніславський зареєстрував законопроєкт, який скасовує відстрочку від мобілізації для студентів від 30 років, які здобувають другу вищу освіту, щоб ухилитись від мобілізації. Про це він повідомив під час телемарафону.

За його словами близько 60 тис. чоловіків використали навчання для ухилення від призову.  

«Отримав інформацію, що станом на 2019-2021 роки студентів віком 25 років і старше було близько 40 тис. чоловік. У 2022 році таких студентів стало 106 тисяч. Цьогоріч цифри також наближаються до 100 тисяч. Це означає, що 60 тис. чоловіків вирішили скористатися такою можливістю для уникнення призову», – сказав Веніславський.

Федір Веніславський заявив, що він зареєстрував законопроєкт, який дозволить перекрити такий спосіб для відстрочки мобілізації. 

«Я запропонував, щоб ті хто вступив на другу-третю-четверту вищу освіту після 30 років таким правом на відстрочку скористатися не могли», – пояснив депутат.

Нардеп додав, що після ухвалення дія документу пошириться і на чоловіків, які скористалися навчанням для ухилення від мобілізації у 2022 та 2023 роках.

Раніше Федір Веніславський серед основних зловживань для ухилення від мобілізації назвав фіктивні довідки про інвалідність, догляд за особою з інвалідністю, а також отримання вищої освіти повторно.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *