ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні вкотре продовжили воєнний стан

Наталя Дуляба

|

Верховна Рада України знову продовжила дію воєнного стану та мобілізації ще на 90 діб, тобто до 14 лютого 2024 року. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Так, парламент ухвалив відповідні закони №10211 та №10212, віддавши 329 та 322 голоси відповідно. Таким чином із 16 листопада термін дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні продовжиться ще на 90 днів, тобто до 14 лютого 2024 року.

Це вже дев’ятий раз із початку повномасштабного вторгнення РФ, коли Верховна Рада продовжує воєнний стан та загальну мобілізацію.

Нагадаємо, воєнний стан в Україні ввели відразу після того, як Росія здійснила повномасштабне вторгнення – 24 лютого 2022 року. Термін його дії Верховна Рада продовжує через кожні 90 днів.

Воєнний стан передбачає низку обмежень та правил: введення комендантської години, встановлення особливого режиму в’їзду та виїзду, обмеження пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів.

Також під час воєнного стану чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть покидати країну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *