ОСТАННІ НОВИНИ

У Конгресі США підтримали передачу Україні заморожених активів РФ

Наталя Дуляба

|

Комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США підтримав законопроєкт про використання конфіскованих російських активів для допомоги Україні. Про це повідомляє Європейська правда.

Документ уповноважує держсекретаря США надати додаткову допомогу Україні, використовуючи активи, конфісковані в російського Центробанку та інші суверенні активи РФ.

Згідно з законопроєктом, протягом 180 днів після набрання чинності законом держсекретар має надати відповідним комітетам Конгресу оцінку найбільш нагальних потреб України у відновленні, допомозі в галузі безпеки та гуманітарної допомоги.

Документ також забороняє повернення коштів російським структурам, щодо яких було запроваджено санкції, доки РФ не піде з України та не погодиться виплатити їй компенсацію.

Тепер законопроєкт мають розглянути у Конгресі США.

Як повідомляв Львівський портал, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що в Євросоюзі наближаються до рішення про загальний правовий механізм для використання заморожених російських активів на користь України. Загалом в Європі заблокували 300 млрд доларів, які належать РФ.

7 листопада парламент Естонії схвалив законопроєкт, який дозволить дати на відбудову Україні заморожені російські активи, що перебувають під міжнародними санкціями. Раніше естонський міністр закордонних справ говорив, що його країна зробить це першою в Євросоюзі.

Також відомо, що Бельгія передає Україні 1,7 млрд євро заморожених російських активів. Їх із 2024 року Україна почне використовувати на власну безпеку та проєкти зі швидкої відбудови.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *