ОСТАННІ НОВИНИ

Естонія планує першою в ЄС конфісковувати активи РФ для України

Андрій Котенський

|

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна заявив, що влада країни планує першою у Євросоюзі цьогоріч легалізувати конфіскацію пов’язаних із Росією активів для відбудови України. Про це Маргус Цахкна сказав в інтерв’ю Bloomberg, повідомляє Суспільне.

За словами глави МЗС Естонії, уряд схвалить законопроект за два тижні, перш ніж передати його до парламенту.

«Це дійсно вдарить по олігархах – це дійсно вдарить по російській державі», – сказав Цахкна.

Урядовець пояснив, що ініціатива Естонії, над якою працюють з грудня минулого року, може вплинути на фінансові активи російського бізнесу в країні, які перебувають під санкціями ЄС, на суму близько 35 мільйонів євро (37 мільйонів доларів). Відповідно до естонської схеми, український міжнародний реєстр збитків буде використаний, як основа для експропріації санкційних активів. Розробка ініціативи відповідно до законодавства ЄС була ускладнена сильними гарантіями Естонії щодо приватної власності.

4 вересня заступниця генерального прокурора США Ліза Монако заявила, що влада країни початку повномасштабної війни конфіскувала у всьому світі підсанкційних російських активів на загальну суму понад 1 мільярд доларів. Мінюст США наразі шукає можливості направити ці гроші Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *