ОСТАННІ НОВИНИ

Керівника Львівського онкоцентру відсторонили від посади

Наталя Дуляба

|

У вівторок, 7 листопада, керівника Львівського онкоцентру Ігоря Ковальчука, який обіймав посаду близько 30 років, відсторонили від посади. Виконувачем обов’язків директора призначили 47-річного Олега Дуду, який досі був заступником Ігоря Ковальчука. Про це повідомляє Zaxid.net.

Як розповів керівник управління майном спільної власності Львівської облради Андрій Білоус, наказ про призначення Олега Дуди виконувачем обов’язків директора КНП ЛОР «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр» підписали 7 листопада. Відповідне подання про нового виконувача обов’язків надійшло від департаменту охорони здоров’я ЛОВА.

Зауважимо, що напередодні НАЗК внесло 74-річного Ігоря Ковальчука до реєстру корупціонерів. У серпні Сихівський районний суд визнав його винним за ч. 1,2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів). Встановлено, що декілька разів у 2021 та 2022 роках Ковальчук преміював самого себе та доньку на понад 180 тисяч грн. За це його оштрафували на 3400 грн.

Ігор Ковальчук керував Львівським онкоцентром 30 років. Навесні цього року в нього завершився контракт, він перебував на посаді у статусі в.о.

Також Ігор Ковальчук, уродженець селі Пониковиця Бродівського району, є чинним депутатом Львівської обласної ради від партії «Народний Рух України».

Олег Дуда, який тепер очолив Львівський онкоцентр, теж є депутатом Львівської облради та головою фракції «Європейська солідарність».

Як повідомляв Львівський портал, Єдиний державний реєстр корупціонерів НАЗК відкрило на початку вересня, закривали його через повномасштабне вторгнення РФ. Львівщина у цьому реєстрі є абсолютним лідером.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *