ОСТАННІ НОВИНИ

Очільник Львівського онкоцентру потрапив до реєстру корупціонерів

Наталя Дуляба

|

Гендиректора Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Ігоря Ковальчука внесли в Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення. Про це йдеться на сайті НАЗК.

Підставою для внесення Ігоря Ковальчука до реєстру корупціонерів стало рішення суду, яким його визнали винним за ч. 1,2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів). Суть правопорушення стосується конфлікту інтересів.

Цьогоріч 18 серпня Сихівський районний суд оштрафував Ігоря Ковальчука на 3400 грн за те, що він, перебуваючи на посаді в.о. гендиректора львівського онкоцентру декілька разів у 2021 та 2022 роках преміював самого себе та доньку. Загальна сума премій сягнула більше 180 тисяч грн.

Сам Ковальчук своєї вини у суді не визнав. Він заявляв, що не виписував собі та доньці премій, хоча підтвердив, що накази щодо цих премій таки підписував.

Зазначимо, що 74-річний Ігор Ковальчук, уродженець селі Пониковиця Бродівського району, є також чинним депутатом Львівської обласної ради від партії «Народний Рух України». Львівський онкоцентр Ігор Ковальчук очолив у 2018 році, до цього він був головним лікарем медзакладу.

Нагадаємо, Єдиний державний реєстр корупціонерів НАЗК відкрило на початку вересня, закривали його через повномасштабне вторгнення РФ. Львівщина у цьому реєстрі є абсолютним лідером.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *