ОСТАННІ НОВИНИ

Із Сектору Гази евакуюють першу групу українців, – посол

Маркіян Рой

|

Дозвіл на евакуацію з території Сектору Гази вже отримав 101 громадянин України. Про це повідоми посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук у коментарі Укрінформу.

 

«Перша група наших громадян отримала дозвіл на евакуацію з Гази – 101 особа, і 367, які ми запросили, це ті, що погоджені на евакуацію через Ізраїль. Решту обіцяють випустити в середу. Також на наше прохання випускають 51 громадянина Молдови», –  сказав посол.

Він зазначив, що операція має розпочатися вже сьогодні. Співробітники посольства України уже очікують на кордоні з Єгиптом та Газою. «Все скоординовано поки нормально. Сподіваюся, що в четвер закінчимо виводити всіх», – додав Корнійчук.

Нагадаємо, вдосвіта 7 жовтня палестинське ісламське угруповання ХАМАС, яке контролює Сектор Гази, здійснило масовану атаку на Ізраїль. Після цього бойовики прорвали прикордонне огородження й проникли на територію Ізраїлю, окупувавши сім його громад, взяли в полон військових та цивільних. Також на відео були зафіксовані публічні вбивства та глумлення над тілами.

Спочатку Ізраїль оголосив надзвичайну ситуацію, а згодом – стан війни, що сталось вперше з 1973 року. У країні розпочалась мобілізація резервістів. Бої та обстріли з обох сторін тривають, кількість жертв щоразу збільшується.

Станом на 9 жовтня ізраїльські війська відновили контроль над усіма населеними пунктами на кордоні з Газою.  Армія Ізраїлю готується до сухопутної операції з ліквідації терористів у Секторі Гази.

Як повідомляв Львівський портал, наразі офіційно відомо про 25 загиблих українців, серед загиблих українців у Секторі Гази є двоє дітей. Також громадяни України можуть бути й серед заручників ХАМАСу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *