ОСТАННІ НОВИНИ

Демобілізований воїн ЗСУ відкрив у Львові реабілітаційний кабінет

Наталя Дуляба

|

Олег Заяць, який нещодавно звільнився з лав української армії, відкрив у Львові реабілітаційний кабінет «Простір здоров’я», в якому допомагатиме відновитись військовослужбовцям та членам їхніх родин. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Реабілітаційний кабінет Олег Заяць відкрив на вул. Дорошенка, 35. Тут надають послуги як військовослужбовцям, так і цивільним пацієнтам з лікувального масажу, голкотерапії, мануальної терапії, реабілітації опорно-рухового апарату та краніосакральної терапії.

До прикладу, за допомогою голкотерапії пацієнти можуть усунути гострий та хронічний біль в м’язах, а також пришвидшити загоєння при травмах опорно-рухового апарату.

«Коли я перебував на сході, в мої обов’язки входила медична підтримка наших військових. І я дуже добре бачив, що поруч із різними пораненнями, акубаротравмами (контузії), дуже поширеними були травми чи пошкодження хребта, спини, опорно-рухового апарату. Це пов’язано з надскладними умовами, в яких наші хлопці та дівчата несуть службу. Вони завжди мусять носити важкі бронежилети, перебувати в окопах. Все це призводить до того, що дуже багато військових мають проблеми зі спиною.

І я вирішив надати їм можливість, коли вони чи приїздять у відпустку, чи звільняються, прийти до нас та полікуватись. Це те, чим я в тому числі, займався в зоні бойових дій. Тому дуже добре розумію, що їм потрібно. І можу зробити це професійно», – каже засновник «Простору здоров’я», ветеран російсько-української війни Олег Заяць.

Водночас він додає, що подібні реабілітаційні заклади є важливими також і тому, що дозволяють соціалізуватись військовому, знайти однодумців.

«Дуже багато тих, хто повернувся з війни, потребує підтримки від держави. А найкращий шлях повернутись до цивільного життя – це допомагати іншим ветеранам», – зауважує підприємець-ветеран.

Крім власних інвестицій, Олег Заяць отримав бізнес-ваучер на 250 тисяч гривень у межах програми підтримки ветеранів Львівської міської ради.

Цією програмою підтримки можуть скористатись малі та середні підприємці, які пройшли війну. Місто вже розробило 12 ваучерів, їх можна використати на:

  • придбання обладнання, сировини, матеріалів, комплектуючих;
  • оренду приміщення та транспортних засобів, необхідних для реалізації свого бізнес-проєкту;
  • закупівлю ліцензійного програмного забезпечення;
  • навчання та консультації з питань започаткування та ведення бізнесу.

Більше про ваучерну допомогу малим та середнім підприємцям, яку надає місто під час воєнного стану, можна дізнатися за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *