ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ показали фото пошкодженого російського ракетоносія «Аскольд»

Наталя Дуляба

|

Російський сучасний ракетоносій «Аскольд» зазнав значних ушкоджень внаслідок удару ЗСУ і, ймовірно, вже не підлягає ремонту. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ.

«Підтверджено. Російський ракетоносій “Аскольд” – найсвіжіший корабель проєкту “Каракурт” із технологією “стелс” отримав пошкодження внаслідок ураження ЗСУ морської та портової інфраструктури заводу «Залив» у тимчасово окупованому Криму. За наявною інформацією, корабель отримав значні ушкодження та, можливо, не підлягає ремонту», – вказано у повідомленні.

Нагадаємо, 4 листопада українські військові вдарили по суднобудівному заводу «Залив» у Керчі, що в окупованому Криму. На його території в цей момент стояв «Аскольд» – один із «найсучасніших» кораблів Чорноморського флоту РФ.

«Аскольд» – це малий ракетний корабель 22800 типу «Каракурт», який може нести до 8 ракет «Калібр».

Знімки Planet Labs, зроблені 5 листопада, показали місце ураження на заводі та військове судно, яке теж виглядало пошкодженим.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *