ОСТАННІ НОВИНИ

З'явилися супутникові знімки пошкодженого російського корабля в Керчі

Ольга Денисяка

|

На знімках Planet Labs за 5 листопада видно місце ураження на заводі та військове судно, яке також виглядає пошкодженим. Про це повідомив капітан 1-го рангу ВМС запасу Андрій Риженко у коментарі Схемам.

На знімках Planet Labs за 5 листопада, які є у розпорядженні журналістів «Схем» Kyrylo Ovsianyi, помітно місце ураження на заводі та військове судно, яке також виглядає пошкодженим.

«За моїми даними на 4 листопада у Керчі на момент вибухів знаходився тільки один корабель, здатний нести ракети класу «Калібр», а саме «Аскольд». Я думаю, що цей корабель, як ми бачимо, стояв вже біля причалу і його доводили до розуму, бо вже у грудні його мали б здати. Видно, що він ще на плаву, але верхня частина судна помітно пошкоджена», – розповів капітан 1-го рангу ВМС запасу Андрій Риженко після аналізу супутникового знімку.

Він додав, що «Аскольд» – це малий ракетний корабель 22800 типу «Каракурт», який може нести до 8 ракет «Калібр». Знешкодження такого судна, на думку Риженка, є дуже важливим для безпеки України.

4 листопада в районі Керчі в окупованому Криму було чутно звуки прольоту ракет та вибухи. Крім того, місцеві пабліки з посиланням на очевидців писали про задимлення у районі суднобудівного заводу «Залив» у Керчі.

Згодом Міністерстві оборони Росії підтвердили пошкодження корабля на суднобудівному заводі в Керчі внаслідок ракетного удару ЗСУ.

У Збройних силах України також підтвердили, що 4 листопада пошкодили суднобудівний завод «Залив» в окупованому Криму, в місті Керч.

Пізніше командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук додав, що на території заводу стояв один із «найсучасніших» кораблів ЧФ РФ – носій крилатих ракет «Калібр».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *