ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики врятували підлітка із гострим остеомієлітом

Наталя Дуляба

|

У Львові хірурги врятували 12-річного хлопця, в якого після травми ноги розвинулось гнійне запалення кісткової тканини. Про це Львівському порталу повідомили в обласній дитячій лікарні «Охматдит».

12-річний львів’янин Данило отримав травму, коли стрибав у довжину. Його почала боліти нога у зоні коліна, тож батьки відразу звернулися до травматолога. Після огляду й рентгену лікарі повідомили, що в дитини лише розтягнення зв’язок і травма м’яких тканин.

Втім призначене лікування не допомагало, а болі у нозі згодом посилились. Протягом трьох тижнів з’явились набряк та почервоніння, піднялась температура тіла. Тоді сім’я і звернулася в «Охматдит». Повторне рентгенобстеження вже показало виражені кісткові зміни, підлітку діагностували гострий остеомієліт.

Хірурги успішно прооперували Данила. Потім ще місяць він отримував антибактеріальну терапію. І в сукупності це дало хороший результат.

Зараз хлопець перебуває ще під спостереженням лікарів та систематично проходить рентген-контроль. Поступово починає збільшувати навантаження на уражену ногу.

Нагадаємо, остеомієліт –  гнійне запалення кісткової тканини. Це серйозне захворювання дитячого віку, оскільки в гострій фазі має важкий перебіг, може викликати небезпечні ускладнення, зокрема метастатичну пневмонію. Адже мікроби з кістки через судинне русло переміщуються у легені, викликаючи там гнійне запалення, що значно погіршує стан пацієнта і навіть може закінчитися летально.

Серед інших ускладнень – сепсис або зараження крові. Якщо при остеомієліті сильно уражено кістку, то можуть розвинутись деформації кісток, їхнє викривлення та порушення темпів росту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Охматдит

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *