ОСТАННІ НОВИНИ

Крадіжка землі: нардепу Горвату призначили майже 27 млн грн застави

Наталя Дуляба

|

6 листопада Вищий антикорупційний суд призначив запобіжний захід нардепу Роберту Горвату, якого підозрюють у заволодінні 320 га земель на Закарпатті, у вигляді застави розміром майже 27 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

ВАКС частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджені прокурором САП, та обрав нардепу запобіжний захід у вигляді 26,84 млн грн застави.

Також Роберта Горвата зобов’язали:

  • носити електронний засіб контролю;
  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду;
  • не виїжджати за межі України без дозволу детектива, прокурора або суду;
  • повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • здати закордонний паспорт та інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну;
  • утримуватися від спілкування з іншим підозрюваними у справі та свідками.

Зазначимо, що йдеться про справу щодо розкрадання більше 320 га землі, що завдало державі збитків на понад 123 млн грн. Організатором нелегальної схеми, за даними слідства, є чинний нардеп Роберт Горват, який у 2019 році пройшов у Верховну Раду як самовисуванець від Закарпаття. За попередньої каденції ВРУ був депутатом від Блоку Петра Порошенка.

Спільниками Горвата були екскерівниця Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, ексдиректор держпідприємства та директору приватного підприємства.

3 листопада ВАКС обрав колишнім держслужбовцям запобіжні заходи у вигляді застави розміром 1,342 млн грн та 2,68 млн грн відповідно.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *