ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепу Горвату повідомлено про підозру в заволодінні держземлями

Маркіян Рой

|

Народному депутату України повідомили про підозру у заволодінні земельними ділянками площею понад 320 гектарів, що завдало державі збитків на понад 123 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За інформацією джерел УП йдеться саме про Роберта Горвата, який у 2019 року обрався до Ради на Закарпатті.

Так, 24 жовтня 2023 року за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив народному депутату Україну про підозру у заволодінні земельними ділянками площею понад 320 га, що завдало державі збитків на понад 123 млн грн.

Також 24-25 жовтня 2023 року детективами НАБУ за погодження з прокурором САП про підозру повідомлено ще трьом особам, причетним до вчинення цього злочину, а саме колишньому керівнику Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, ексдиректору державного підприємства та директору приватного підприємства.

За даними слідства, встановлено, що у 2016-2019 роках народний депутат України, маючи вплив на службових осіб Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, розробив злочинну схему заволодіння державними земельними ділянками.

Так, директор держпідприємства відмовився від права користування ділянками загальною площею 323 га та звернувся з відповідною заявою до ГУ Держгеокадастру області. Після припинення права користування цими землями, відповідно до злочинної схеми, керівник ГУ Держгеокадастру області передав ці ділянки наперед визначеним фізособам, які в подальшому продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми.

У результаті реалізації цієї схеми інтересам держави завдано понад 123 млн грн збитків.

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Роберт Горват / Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *