ОСТАННІ НОВИНИ

У Росії щомісяця виробляють кілька десятків аналогів дронів «Шахед», – ГУР

Маркіян Рой

|

У Головному управлінні розвідки повідомили, що Росія щомісяця виробляє на своїй території близько кількох десятків аналогів дронів Shahed. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в інтерв’ю РБК-Україна.

«Можна констатувати, що на території Росії продовжується крупновузлова зборка (з іноземних деталів) і певна кількість власного виробництва, але вона невелика. Тобто поставлені плани і отриманий результат відрізняються. Декілька десятків аналогів «шахедів» на місяць держава-агресор може виробляти станом на зараз самостійно», – повідомив Юсов.

Представник ГУР прокоментував інформацію про типи нових російських безпілотників, так звані «Виріб-53», який нібито є новою версією «Ланцета» і може самонаводитись на ціль, і «Виріб-54», або ж «Італмас». За його словами, масового використання їх на фронті поки що не було.

«Інформація про так звані «Виріб-53» та «Виріб-54» уточнюється. Але що стосується їхніх здатностей щодо автоматичного коригування, наведення і розпізнавання цілі – це дискусійне питання. Треба додатково встановлювати цю інформацію. Є частина інформації з російських ЗМІ. Безумовно, на неї не можна спиратися. Наше вивчення триває. Тим не менш, ми констатуємо, що видозмінені, удосконалені «Ланцети» агресором застосовуються. І це завжди додатковий фактор ризику», – зазначив Юсов.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *