ОСТАННІ НОВИНИ

За гроші від продажу барбі-копії Ольги Харлан 14 бійців ЗСУ пройшли реабілітацію

Маркіян Рой

|

За виручені на аукціоні кошти від продажу ляльки «Барбі» української фехтувальниці Ольги Харлан 14 бійців пройшли реабілітацію, а трьох прооперували. Про це пише Tribuna.com.

В кінці серпня Ольга Харлан продала на аукціоні унікальну ляльку Барбі, яку три роки тому компанія-виробник Mattel створила в єдиному екземплярі за прототипом Ольги ексклюзивно для неї.

Ляльку придбали за 10 400 доларів. Виручені кошти пішли до клініки BODRO clinic на реабілітацію українських військових, які постраждали у результаті війни.

Засновник клініки Сергій Крижановський повідомив, що за ці кошти у клініці провели повний курс реабілітації 14 бійцям і трьох прооперували.

Нагадаємо, що олімпійська чемпіона з фехтування Ольга Харлан виставила на аукціон свою іменну ляльку Барбі, яка є в єдиному екземплярі.

27 липня Ольгу Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу з фехтування в Мілані після перемоги над росіянкою Анною Смірновою. По завершенню двобою українка відмовилась потиснути руку суперниці, запропонувавши «привітатися» шаблями. Смірнова натомість почала вимагати від українки саме рукостискання.

У відповідь на рішення росіянки Харлан покинула доріжку. Смірнова також зійшла, але за якусь мить повернулася і демонстративно залишилася протестувати на помості та вимагати дискваліфікації українки. Так Смірнова просиділа майже годину, вимагаючи від організаторів чемпіонату світу зняти Ольгу Харлан зі змагань.

Зрештою українську шаблістку таки дискваліфікували.

Сама Ольга Харлан потім прокоментувала спортивний скандал, повторивши, що не хотіла тиснути руку російській суперниці. При цьому вона додала, що РФ, тероризуючи Україну, також тероризує й спорт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *