ОСТАННІ НОВИНИ

На підготовку газонів до зими Львів витратить майже 3 млн грн

Наталя Дуляба

|

Більше двох місяців у Львові не косили газони, на чому вдалося зекономити понад 6 млн грн. Тому тепер низку газонів візьмуться готувати до зими, на ці роботи витратять майже 3 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Цьогоріч у місті вперше стали менше косити траву, хоча з цією ініціативою екоактивісти виступали ще з 2020 року, реєструючи відповідну петицію до мерії Львова.

У міському управлінні екології пояснюють, що влітку на окремих газонах доречно залишати високу траву, адже там формується різнотрав’я, яке підтримує екосистему: затримує дощову воду, покращує якість ґрунту, зменшує температуру повітря та сприяє комахам-запилювачам.

На більшості ділянок у Львові комунальники не косили газони понад два місяці поспіль. За цей час вдалося зекономити понад 6 млн грн.

Втім перед зимою екологи рекомендують таки скосити траву, щоб навесні газони мали якісний покрив та ранньоквітучі рослини. Ідеальна висота трави перед випаданням снігу має становити 5-7 см.

«Якщо не підготувати газони до зими зараз, трава виляже, запріє і через неї не зможуть прорости ранньоквітучі рослини, а сам газон втратить свій естетичний вигляд», – пояснила керівниця міського управління екології та природних ресурсів Галина Микітчак.

На підготовку газонів до зими Львів планує витратити 2,83 млн грн. Першочергово косити траву будуть на таких локаціях:

Галицький район: проспект Свободи – площа Адама Міцкевича, площа Ринок, площа Музейна, вулиця Степана Бандери, проспект В’ячеслава Чорновола, проспект Тараса Шевченка;

Франківський район: вулиці Стрийська, Наукова, Кульпарківська, Володимира Великого, Княгині Ольги;

Залізничний район: вулиці Городоцька, Виговського, Любінська, Сяйво, Суботівська;

Личаківський район: вулиці Богдана Хмельницького, Личаківська, Пасічна, Богданівська та сквери району;

Шевченківський район: проспект В’ячеслава Чорновола, вулиці В’ячеслава Липинського, Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Миколайчука;

Сихівський район: проспекти Червоної Калини та Івана Павла II, вулиці Луганська, Зелена, Стрийська.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *