ОСТАННІ НОВИНИ

Треба звикати до думки, що війна в Європі можлива, – міністр оборони Німеччини

Ольга Денисяка

|

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус закликає до нового менталітету в суспільстві перед лицем криз, подібних до кризи на Близькому Сході – на його думку, існує небезпека війни в Європі. Про це повідомляє Європейська правда.

Пісторіус вважає, що конфлікт на Близькому Сході та війна Росії проти України повинні мати наслідки і в німецькому суспільстві.

«Ми повинні звикнути до думки, що в Європі може виникнути загроза війни», – сказав міністр.

Німеччина, за його словами, повинна бути здатна захистити себе, це стосується як Бундесверу, так і суспільства: «Ми повинні стати придатними до війни». Водночас Німеччина зробить все у близькосхідному конфлікті, щоб не допустити подальшої ескалації, додав глава Міноборони.

Пісторіус відкинув звинувачення в тому, що федеральний уряд занадто повільно реагує на так званий поворотний момент: «Швидше, ніж зараз, не буває».

Він наголосив, що було не лише створено спеціальний фонд для Бундесверу на суму 100 мільярдів євро, але й змінено структури. Але Бундесвер був занедбаний протягом тривалого часу, сказав Пісторіус.

«Все, що було зіпсовано за 30 років, на жаль, не може бути виправлено за 19 місяців», – зазначив він.

Але до кінця цього десятиліття Німеччина буде в зовсім іншому становищі, запевнив міністр.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *